Caută
Close this search box.

Gazprom a oprit complet livrările către Polonia, după ce prima țară afectată a fost Bulgaria

gaze din rusia

Gigantul energetic rus Gazprom a anunțat miercuri că a oprit complet livrările de gaze către Bulgaria și Polonia din cauza că aceste țări nu vor să plătească în ruble, transmite Reuters.

Gazprom a afirmta că livrările vor fi oprite până când plățile vor fi efectuate. Gazprom a avertizat, de asemenea, că tranzitul prin Polonia și Bulgaria va fi întrerupt dacă gazul va fi luat ilegal din conducte.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut ca țările pe care le consideră „neprietenoase” să accepte un sistem prin care acestea să deschidă conturi la Gazprombank și să plătească pentru importurile de gaz rusesc în euro sau dolari, care vor fi convertite în ruble.

Polonia a declarat în repetate rânduri că nu va plăti pentru gazul rusesc în ruble și a planificat să nu-și prelungească contractul de gaz cu Gazprom după ce acesta va expira la sfârșitul acestui an.

„Plățile pentru gazul furnizat de la 1 aprilie trebuie să fie efectuate în ruble, folosind noile detalii de plată, despre care contrapartidele au fost informate în timp util”, a transmis miercuri Gazprom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri