Caută
Close this search box.

IGPF: Creştere cu 12,4% a numărului ucrainenilor care au intrat în ţară, faţă de ziua precedentă

refugiaţi

Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţară a crescut, sâmbătă, cu 12,4% faţă de ziua precedentă, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, duminică, AGERPRES.

„În data de 16.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 104.554 de persoane, dintre care 8.648 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12,4% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.054 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 18,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.335 cetăţeni ucraineni (scădere cu 1,8%)”, precizează IGPF.

De la declanşarea crizei până sâmbătă la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 730.599 de cetăţeni ucraineni.

Potrivit IGPF, măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

„Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. Rugăm cetăţenii să se informeze doar din surse oficiale”, transmite Poliţia de Frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri