Caută
Close this search box.

La cât se ridică cheltuielile bugetului general centralizat al Sectorului 1 pe anul în curs

clotilde armand

Cheltuielile bugetului general centralizat al Sectorului 1 pe 2022 se ridică la circa 1,8 miliarde de lei, iar veniturile la aproximativ 1,4 miliarde de lei, diferenţa reprezentând-o excedentul anului precedent, potrivit unui proiect de hotărâre pe această temă adoptat de Consiliul Local, în şedinţa de vineri.

Hotărârea a fost votată cu 15 voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”. Din totalul cheltuielilor de 1,8 miliarde de lei, 432 de milioane de lei sunt alocaţi pentru investiţii, restul reprezentând cheltuieli curente de funcţionare.

Printre sumele prevăzute la investiţii se numără: circa 40 de milioane de lei – pentru reabilitări de monumente istorice, circa 60 de milioane de lei – pentru realizarea de parcări subterane şi supraterane, aproximativ 40 de milioane de lei – pentru reabilitare de clădiri în degradare din sectorul 1, în jur de 35 de milioane de lei – pentru modernizarea mai multor unităţi de învăţământ.

Primarul Clotilde Armand a scris, pe Facebook, după adoptarea bugetului, că autoritatea locală dă drumul la „investiţii istorice” în Sectorul 1.

„Avem multe programe şi proiecte care aşteptau, de două luni, acest vot. Mergem pe mai multe paliere cu investiţiile: şcoli şi grădiniţe, spitale, infrastructură, mediu şi digitalizare. Avem multe priorităţi, vă spun doar că sunt străzi care nu au văzut asfaltul din 2008 şi avem mai multe unităţi de învăţământ supraaglomerate, aici vom extinde ce vom putea şi vom construi, acestea sunt doar o parte dintre priorităţi.

Deşi bugetul a fost aprobat cu întârziere de două luni, vrem ca la finalul anului să racordăm peste 2.000 de apartamente în programul ‘Termoficare de la soare’. Anul acesta începem reamenajarea şi modernizarea marilor parcuri aflate în administraţia noastră”, a punctat Clotilde Armand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri