Caută
Close this search box.

Liderii din Polonia şi ţările baltice merg la Kiev: Cei patru șefi de stat se întâlnesc cu Zelenski

Preşedinţia de la Varşovia a anunţat miercuri că preşedinţii Poloniei, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei se deplasează spre Kiev, unde se vor întâlni cu omologul lor ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

Cei patru şefi de stat urmează exemplul altor politicieni europeni, care au făcut vizite în Ucraina după ce forţele invadatoare ruse au fost respinse luna aceasta din nordul ţării, scrie Agerpres.

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a comunicat şi el pe Twitter: „În drum spre Kiev cu un mesaj puternic de sprijin politic şi asistenţă militară„, adăugând o fotografie cu ceilalţi trei preşedinţi, lângă trenul cu care urmau să călătorească.

Vizita „simbolică” va fi prilejul unor discuţii despre detaliile sprijinului pentru Ucraina, a declarat şeful cancelariei prezidenţiale poloneze, Pawel Szrot, radioteleviziunii private Polsat News.

Cele patru cancelarii prezidenţiale nu au dat alte detalii despre vizită, din motive de securitate.

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, intenţiona să li se alăture omologilor săi „pentru a transmite un semnal puternic de solidaritate europeană”, dar a anunţat marţi că nu ar fi fost binevenit la Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri