Caută
Close this search box.

Marea Britanie trimite în Ucraina rachete antiaeriene Starstreak, blindate Mastiff

boris johnson

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat astăzi sporirea ajutorului militar destinat Ucrainei, căreia Marea Britanie îi va trimite în special noi rachete antitanc şi antiaeriene.

Valoarea noului ajutor militar este de circa 100 de milioane de lire sterline (120 de milioane de euro) şi cuprinde rachete antiaeriene Starstreak şi 800 de rachete antitanc, a precizat Boris Johnson la o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz, desfăşurată la Londra.

Ministrul Apărării, Ben Wallace, care a fost astăzi în România, a confirmat că Marea Britanie va trimite și un număr nespecificat de vehicule puternic blindate Mastiff. Ofițerii britanici vor oferi instruire trupelor ucrainene într-o țară vecină.

”Crimele Rusiei în Ucraina nu vor rămâne nepedepsite”, a indicat astăzi Boris Johnson, în timp ce Scholz a vorbit despre bombardamentele ”îngrozitoare” ale Rusiei asupra Ucrainei.

Cei doi au convenit să coopereze mai strâns în vederea diminuării dependenţei energetice a Europei faţă de Rusia, admiţând însă că este un demers care necesită timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri