Caută
Close this search box.

Ministrul Energiei: Romgaz va semna contractul pentru preluarea zăcământului Neptun Deep de la Exxon

virgil popescu

Contractul dintre Romgaz şi Exxon pentru preluarea participaţiei americane în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră va fi semnat săptămâna viitoare, a anunţat vineri, pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Am avut discuţii cu cei de la Romgaz şi de la Petrom şi, odată ce vor intra în acest proiect, noi vom încerca să urgentăm şi să ardem nişte etape, să ajutăm cât se poate cu partea birocratică, cu avizele care nu au fost încă luate, în aşa fel încât să grăbim acest lucru”, a adăugat Popescu.

El a precizat, pentru a elimina orice fel de speculaţii, că perimetrul Neptun Deep nu face parte din zona continentală câştigată de România în procesul de la Haga cu Ucraina.

„Este în apele teritoriale româneşti încă de la început. Acum vedem, mai bine ca oricând, ce înseamnă o umbrelă de securitate a Alianţei Nord-Atlantice”, a susţinut oficialul guvernamental.

Potrivit acestuia, „nimeni nu pune problema securităţii investiţiilor în România”.

„În viitorul apropiat, producţia României de gaze se va dubla, iar asta înseamnă independenţă completă a ţării noastre şi, totodată, vom deveni furnizor de securitate energetică naţională. Şi, având în vedere că vom avea suficient gaz, estimăm că şi preţurile se vor aşeza”, a completat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri