Caută
Close this search box.

Nicolae Ciucă spune că Florin Cîţu nu a fost în Ucraina pentru că e vorba despre două vizite separate

nicolae ciucă

Absenţa preşedintelui Senatuliui, Florin Cîţu, din delegaţia românească prezentă în Ucraina, a fost explicată de premierul Nicolae Ciucă prin faptul că a fost vorba despre două vizite planificate separat.

„Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegație, sigur, condiționați fiind de măsurile de protecție și securitate din Kiev și din localitățile unde am fost”, a explicat el.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Ciucă a precizat că a vizitat Kievul, la invitația premierului Ucrainei, Denis Șmihal.

„Vizita a fost stabilită pe canale diplomatice, prin Ministerul Afacerilor Externe. Primele elemente au fost stabilite în urmă cu aproximativ două săptămâni”, a mai spus Ciucă.

Nicolae Ciucă a vizitat Ucraina împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Ei s-au întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denis Șmihal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Inițial, Marcel Ciolacu spunea că va merge în Ucraina împreună cu Florin Cîțu.

„Este stabilit în acest moment și traseul, și mare parte dintre întâlniri (sic!). Am fost invitat atât eu, cât și președintele Senatului. Cel puțin diplomatic, este corect să ai o abordare comună și o să mergem împreună”, spunea Ciolacu atunci când a fost anunțată vizita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri