Rusia nu vede nici un risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova – Transnistria – şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei de acolo, informează Interfax, care îl citează pe viceministrul rus de externe Andrei Rudenko, notează agenţia Reuters.

Generalul Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al districtului militar central rus, a fost citat anterior de agenţiile de presă de stat ruse, după ce a spus că un control deplin al Rusiei asupra sudului Ucrainei i-ar da accesul în Transnistria.

„Controlul sudului Ucrainei înseamnă totodată un culoar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populaţiei rusofone”, a spus generalul rus.

Printre altele, ministerul de Externe rus a negat informaţiile despre planuri ale Moscovei, privind un referendum asupra secesiunii regiunii Herson din sudul Ucrainei, a notat agenţia DPA.

„Nu am auzit nimic despre asta”, a declarat viceministrul de externe Andrei Rudenko, întrebat de jurnalişti.

Speculaţiile despre pregătirea unui astfel de referendum, aşa cum s-a întâmplat în Peninsula Crimeea în 2014 sau în legătură cu republicile separatiste din Donbas, s-au amplificat recent.

Printre altele, se spune că au apărut pliante cu îndemnuri la un astfel de referendum în regiunea Herson, conform Agerpres.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a abordat problema distrugerii celor peste 20.000 de tone de muniţii, din depozitul armatei ruse, aflat în Cobasna, în Transnistria, într-o întâlnire avută cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.