Caută
Close this search box.

Pandemia continuă. Lanţurile globale de aprovizionare, periclitate de lockdown-ul din Shanghai

shanghai

Măsurile draconice impuse de autoritățile din Shanghai, pentru stoparea răspândirii COVID-19, au aruncat traficul naval în haos.

Imagini cu traficul naval din jurul portului Shanghai arată situația extrem de gravă în care se află metropola chineză, aflată din nou într-un lockdown extrem de dur, menit să oprească răspândirea coronavirusului, relatează Digi 24.

Shanghai, un important centru industrial chinez, este unul dintre cele mai active porturi ale lumii.

În ultima perioadă, metropola se află într-un lockdown extrem de dur, iar milioane de oameni sunt obligați să rămână în case și depind de autorități, pentru a le fi asigurată hrana și bunurile esențiale.

Imaginile publicate de MarineTraffic, care se ocupă de monitorizarea traficului naval în ape internaționale, arată cozile uriașe de nave din jurul portul Shanghai, mii de astfel de vase încercând să circule.

În imagini, vasele sunt evidențiate cu culoarea verde, în timp ce cu culoarea roșie sunt evidențiate petroliere. Într-o altă imagine, din zona de la nord de Shanghai, traficul naval arată mult mai ordonat și liniștit, cu vasele circulând pe traiectorii bine definite, scrie Skynews.

Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul lockdown-ului din Shanghai asupra lanțurilor globale de aprovizionare, mai ales în ce privește întârzieri și costurile tot mai crescute.

Portul Shanghai continuă să funcționeze în cadrul unui sistem de tip buclă închisă, fiind practic separat de restul orașului. Totuși, au existat dificultăți majore în transportul rutier, iar acestea au dus la întârzieri.

Un oficial chinez a precizat că autoritățile portului Shanghai fac toate eforturile pentru a asigura continuarea stabilă și fără probleme a operațiunilor și ameliorarea impactului adus de revenirea Covid în China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri