Caută
Close this search box.

Parchetul European investighează o fraudă cu fonduri europene în România

codruţa Kovesi

Parchetul European condus de fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, anchetează o presupusă fraudă comisă în România, cu o valoare de peste 3 milioane de euro. E vorba despre un caz cu legături în Cipru, Portugalia și Spania, a transmis printr-un comunicat instituția Parchetului European.

Este prima informare a Parchetului European cu privire la o investigație pe care o face în țara noastră, amintește G4media care dă detalii din acest caz în care au avut loc deja primele percheziții în zece locații din București, Ilfov și Giurgiu.

Se suspectează că beneficiarul unui proiect finanțat din fonduri europene a obținut în mod ilegal fonduri în valoare de peste 3 milioane de euro în perioada septembrie 2018 – ianuarie 2020, în urma utilizării de documente și declarații false sau inexacte.

După obținerea pe nedrept a fondurilor, beneficiarul este suspectat că le-a transferat pentru a ascunde originea ilicită a acestora și pentru a ascunde frauda. Schema de fraudă a avut o dimensiune transfrontalieră, deoarece beneficiarul a utilizat, prin intermediari, societăți cu sediul în Spania, Portugalia și Cipru.

În urma finalizării perchezițiilor, șase persoane vor fi conduse la Biroul Parchetului European din București.

Citește și: Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, a făcut primele percheziții în România

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurii de sprijin a procurorilor europeni delegați în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), al polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al ofițerilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri