Caută
Close this search box.

Percheziţii într-un dosar instrumentat de PICCJ vizând vaccinări fictive

vaccinări fictive

Un număr de 12 percheziţii au loc într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care vizează vaccinări fictive.

Personalul medical din două clinici de vacccinare cu puncte de lucru în Sectorul 2 al Capitalei şi în Caracal, judeţul Olt, este suspectat că a facilitat obţinerea frauduloasă, de către peste o mie de persoane, a certificatelor de vaccinare anti-COVID.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au anunţat că, luni, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC), în baza autorizării instanţei, a pus în executare efectuarea a 12 percheziţii domiciliare într-un dosar penal de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influenţă, fals informatic şi, respectiv, acces ilegal la un sistem informatic, conform News.ro.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IGPR, DGPMB – Poliţia Sectorului 2 Bucureşti, IPJ Olt, IPJ Vâlcea şi IPJ Gorj.

„Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment, rezultă că în perioada august 2021 – prezent, personalul medical din cadrul unei clinici de vaccinare cu puncte de lucru în sectorul 2, municipiul Bucureşti şi municipiul Caracal, judeţul Olt, a efectuat vaccinări prin metoda «la chiuvetă».

Peste 1.000 de persoane au obţinut în mod fradulos, contra unor sume de bani, certificate digitale europene COVID, fără însă a li se administra efectiv serul necesar vaccinării şi chiar fără a fi prezenţi fizic în centrul de vaccinare”, a arătat PICCJ.

Conform sursei citate, „activitatea infracţională a fost susţinută şi de modalitatea de organizare a activităţii de vaccinare, exclusiv prin administrarea unei singure doze, în sensul că vaccinul solicitat la deschiderea centrului de vaccinare şi care s-a utilizat în cadrul acestuia a fost Janssen (Johnson & Johnson), procedură ce implică administrarea unei singure doze.

Persoanele cercetate vor fi prezentate cu mandate de aducere la sediul PICCJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri