Caută
Close this search box.

Praga acuză o grupare de hackeri proruşi de atacuri informatice împotriva unor spitale şi instituţii publice

Ministrul ceh de interne, Vit Rakusan, a acuzat joi o grupare de hackeri ruşi de atacuri informatice, comise miercuri, împotriva portalului administraţiei publice din Cehia, precum şi împotriva a 12 site-uri web aparţinând unor spitale şi entităţi private, relatează EFE.

Atacul a fost confirmat de Biroul naţional pentru securitate cibernetică şi a informaţiilor, care a constatat că portalul administraţiei publice fusese dezactivat printr-un atac cibernetic.

Ministrul de interne Vit Rakusan a declarat că nu au fost detectate scurgeri de informaţii sau de date sensibile ale cetăţenilor cehi.

Gruparea de hackeri prorusă Killnet şi-a recunoscut responsabilitatea pentru aceste atacuri, care au afectat, printre altele, site-ul Bibliotecii Naţionale din Praga şi portalul care colectează rezultatele istorice ale alegerilor, potrivit Agerpres.

Killnet îşi direcţionează activitatea împotriva obiectivelor considerate antiruse prin atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS), prin care sute de mii de computere încep să acceseze la un moment dat un anumit server care nu mai poate gestiona toate aceste solicitări şi se blochează, ceea ce face ca site-ul web să pară inaccesibil.

Citește și: Duelul televizat Emmanuel Macron–Marine Le Pen, trei ore de dezbatere

În ultimii cinci ani, atacurile împotriva unor site-uri web cehe au fost frecvente, precum cele împotriva Companiei de stat a căilor ferate, a unor aeroporturi naţionale şi a portalului administraţiei publice gestionat de Ministerul de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri