Caută
Close this search box.

Pravda: Polonia și România, primele candidate pentru lovituri cu rachete Kalibr

Londra, prin faptul că a recunoscut legitimitatea loviturilor ucrainene asupra bazelor militare de pe teritoriul Rusiei, tocmai a justificat loviturile aeriene rusești asupra lanțurilor logistice din mai multe state NATO, care aprovizionează Kievul cu arme, scrie Pravda.

Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea”, scriu rușii de la Pravda.

James Heappey, subsecretar de stat al Forțelor Armate britanice, a declarat pentru Radio Times că Ucraina are dreptul legal de a lovi baze militare de pe teritoriul Rusiei pentru a perturba logistica armatei ruse.

”Realitatea este că Ucraina era o țară suverană care trăia în pace, între granițele sale, când o altă țară a decis să violeze aceste granițe și să aducă aici 130.000 de soldați”, a comentat demnitarul de la Londra într-un interviu citat de presa britanică.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a afirmat, citată de TVR, că Rusia ar putea efectua lovituri militare asupra unor ținte de pe teritoriul mai multor state NATO care livrează arme regimului de la Kiev, pentru a le perturba logistica militară.

De fiecare dată când vând arme Ucrainei, țările europene se tem că vor deveni parte la acțiunile militare și la „mânia lui Putin”. Șefa Ministerului german de Externe, Annalena Baerbock, și-a exprimat îngrijorarea.

„Noi, cei de la guvern, suntem uniți în a spune că nu vom deveni o parte a conflictului”, a spus ea în timpul unei conferințe de presă din 20 aprilie.

Ungaria împărtășește un alt punct de vedere. Ministrul ungar de externe Péter Szijjártó a declarat în timpul unei vizite în Kosovo că Ungaria nu intenționează să furnizeze arme letale Ucrainei. În plus, Ungaria nu le permite tranzitul către Kiev, întrucât „ar putea deveni ținte pentru acțiuni militare ostile”.

„Nu ne implicăm în acest război”, a explicat ministrul.

Un grup de persoane publice germane i-a scris o scrisoare deschisă cancelarului german Olaf Scholz, cerând încetarea transporturilor de arme către Ucraina, deoarece acest lucru „trage Germania în război”.

„Prin furnizarea de arme, Germania și alte țări NATO s-au dovedit de facto parte a războiului. Ucraina a devenit astfel un câmp de luptă într-un conflict dintre NATO și Rusia”, se arată în scrisoare.

Țintele principale pentru rachetele Kalibr

Furnizorii activi de arme letale pentru regimul nazist de la Kiev sunt: Cehia, Polonia, Slovenia, Turcia, Germania, SUA.

Mulți fac acest lucru neoficial, de ex. Bulgaria.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a spus că este puțin probabil ca negocierile de pace să fie eficiente dacă Kievul va continua să primească arme din alte țări.

În Statele Unite, sursele CNN descriu livrările de arme către Ucraina drept o investiție în neutralizarea armatei și marinei Rusiei pentru deceniul următor. Declarațiile recente ale șefului Pentagonului, Lloyd Austin, despre intenția sa de a „slăbi Rusia” prin ajutorul militar acordat Ucrainei, amintesc cinic de faptul că NATO este o organizație agresivă care vizează Rusia în primul rând.

Unde poate Rusia să lovească logistica și facilitățile militare occidentale?

Ar putea fi România, car ar putea invada acum Transnistria pentru a-și salva frații moldoveni de acolo.

Polonia este următoarea pe listă – această țară servește ca punct de tranzit pentru toate transporturile de arme din țările occidentale către Ucraina.

Aceste țări nu vor supraviețui unui atac cu rachete Kalibr nici fizic, nici mental. Ar fi într-adevăr un preludiu al celui de-Al Treilea Război Mondial, dar aliații SUA ar fi primii care îl vor pierde, deoarece se comportă greșit, mai scrie Pravda.

Citește și: Ucraina se aşteaptă la „săptămâni extrem de dificile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri