Caută
Close this search box.

Preoții Bisericii Ortodoxe din Ucraina îl acuză pe Patriarhul Kirill de erezie şi cer judecarea lui

Preoții Bisericii Ortodoxe din Ucraina strâng semnături în cadrul unui apel adresat Consiliului Întâistătătorilor pentru a evalua acțiunile liderului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, care a cerut duminică populaţiei ruse să se ralieze în jurul autorităților statului.

Patriarhul Kirill este acuzat de erezie și sprijin pentru invazia militară a Rusiei în Ucraina, scrie Nexta.

Consiliul Prelaților din Vechile Biserici Răsăritene este cea mai înaltă instanță de justiție ortodoxă, care judecă procesele împotriva ierarhilor bisericești.

Capul Bisericii Ortodoxe din Rusia, patriarhul Kirill, a cerut duminică populației să se ralieze în jurul autorităților statului, transmite Reuters.

Patriarhul rus a făcut și anterior declarații în care a apărat acțiunile Moscovei în Ucraina, el considerând războiul ca pe o luptă împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă.

Dumnezeu să ne ajute să ne unim în această perioadă dificilă pentru Patria noastră, inclusiv în jurul autorităților„, a spus Kirill, în vârstă de 75 de ani, citat de agenția de știri Interfax, la o predică ținută la Moscova.

Fie ca autoritățile să fie pline de responsabilitate față de poporul lor, de smerenie și de disponibilitatea de a-l sluji chiar dacă îi costă viața„, a adăugat patriarhul, un apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Citește și: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, face apel la enoriaşii ruşi să se unească în…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri