Caută
Close this search box.

Putin şi Zelenski ar putea da nas în nas la Summitul G20, din Bali, în noiembrie

putin şi zelenski

Preşedintele rus Vladimir Putin şi Zelenski, omologul lui din Ucraina, s-ar putea întâlni cumva, pe insula Bali, în Indonezia, în finalul acestui an.

Putin a acceptat invitaţia de a participa la summitul G20, care va avea loc pe insula indoneziană Bali, în noiembrie, a declarat preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, într-un comunicat, relatează CNN. La eveniment a fost invitat şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

”Indonezia vrea să unească G20. Să nu permitem o ruptură. Pacea şi stabilitatea sunt cheile redresării şi dezvoltării economiei mondiale”, a afirmat Joko Widodo, în comunicatul emis de preşedinţia Indoneziei, citat de News.ro.

De asemenea, Widodo a trimis o invitaţie la începutul acestei săptămâni preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a scris pe contul de Twitter că este ”recunoscător” pentru invitaţie, dar nu a precizat dacă va participa la summit.

Widodo a discutat la începutul săptămânii cu Putin şi Zelenski în convorbiri telefonice separate, în timpul cărora i-a transmis lui liderului rus importanţa încheierii ”imediate” a războiului din Ucraina şi dorinţa Indoneziei de a contribui la rezolvarea paşnică a conflictului, potrivit comunicatului.

Preşedintele indonezian a mai precizat că i-a transmis lui Zelenski disponibilitatea Indoneziei de a oferi asistenţă umanitară Ucrainei, însă nu şi asistenţă militară, fiind interzis de Constituţia Indoneziei şi de principiile sale de politică externă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri