Aproape 54% din cazurile de COVID-19 înregistrate în săptămâna 11-17 aprilie au fost în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Ilfov, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), citat de News.ro.

Peste 32% din decese au fost raportate în Bucureşti, Brăila, Teleorman, Mureş şi Prahova.

Potrivit raportului săptămânal realizat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, 53,8% din cazurile înregistrate în săptămâna 11-17 aprilie au fost în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Ilfov.

Totodată, 40,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, iar dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză.

În acelaşi interval, 32,3% din totalul deceselor s-au înregistrat în Bucureşti, Brăila, Teleorman, Mureş şi Prahova, iar 76,1% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au survenit la persoane peste 60 de ani, iar 54,6% din decese au fost la bărbaţi.

De asemenea, 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.