Caută
Close this search box.

Sportivi de judo ucraineni, evacuați în România, cu sprijinul lui George Teșeleanu, fostul vicepreședinte al Federației Române de Judo

Federația Ucraineană de Judo (UJF) și Federația Internațională de Judo (IJF), cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Comitetului Național Olimpic al Ucrainei, au evacuat deja 300 de copii cu vârsta sub 18 ani, care sunt acum cazați și vor putea continua să practice judo la Constanța, pe malul Mării Negre, în sud-estul României.

Inițiativa acestei acțiuni unamitare îi aparține lui George Teșeleanu, fostul vicepreședinte al Federației Române de Judo.

Tinerii noștri sportivi au fost întâmpinați de George Teșeleanu, proprietarul clubului sportiv local de pe un mal al Mării Negre„, a explicat UJF (Ukrainian Judo Federation).

Atât timp cât războiul continuă în Ucraina, tinerilor noștri judoka li se va asigura cazare și hrană și își vor putea continua procesul de studiu și pregătire„, au mai spus reprezentanții organizației sportive din Ucraina.

Micuții sportivi, la sosirea în gara din Constanța
Foto: https://www.ijf.org

Totul a început cu o idee și câteva telefoane. În urma unei idei a lui George Teseleanu, oferta de a evacua copii a fost formulată de președintele Federației de Judo Fight din regiunea Transcarpatia, Valeriy Peresoliak, și a fost imediat susținută de președintele Federației ucrainene de Judo, Mykhailo Koshliak. Apoi a trebuit să fie pusă în aplicare.

Sportivii se antrenează la clubul din Constanța, coordonat de George Teseleanu

Transferul tinerilor judokani a durat trei zile.

Sportivii au venit din toate colțurile țării, inclusiv din regiunile din jurul Kievului, Harkov, Zaporizhzhia, Dnipro, Donețk, Luhansk, Mykolaiv, Odesa, Ivano-Frankivsk, Vinnytsia, Cherkasy, Khmelnytskyi, Volyn și Transcarpatia.

Citește și: De ce o atacă Cozmin Guşă pe marea campioană Alina Dumitru

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri