Caută
Close this search box.

Statele Unite conduc în topul ţărilor care au acordat ajutoare Ucrainei

ajutoare

Totuşi, ţările mai mici, din apropierea Ucrainei, au cheltuit mai mult pe ajutoare pentru sprijinirea acestei țări devastate de război, în raport cu PIB-ul lor, în prima lună a invaziei Rusiei, comparativ cu SUA, Marea Britanie sau cele mai mari economii ale UE.

Potrivit Euronews, care citează date furnizate de Ukraine Support Tracker de la Institutul Kiel pentru Economie Mondială, Washingtonul a oferit Kievului echivalentul a 7,6 miliarde EUR, în cele patru săptămâni de la începutul invaziei Rusiei, în 24 februarie.

Aceasta este de departe cea mai mare contribuție, Polonia fiind pe locul doi, cu un pachet de puțin sub 1 miliard de euro, urmată de Marea Britanie, Germania și Franța.

Statele membre ale UE au contribuit în total cu 2,9 miliarde, iar alte 1,4 miliarde provin de la instituțiile UE, dar și 2 miliarde de la Banca Europeană de Investiții.

”Este remarcabil faptul că SUA oferă mult mai mult decât întreaga UE, în a cărei vecinătate imediată se declanșează războiul”, a declarat Christoph Trebesch, director de cercetare la Institutul Kiel și autorul principal al studiului, într-un comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri