Caută
Close this search box.

Statistica zăpăceşte autorecenzarea cu precizări bizare

statistica

După o lună și jumătate de la începutul recensământului populației și locuințelor, cu doar două săptămâni înainte de încheierea acestuia, Institutul Național de Statistică vine cu noi precizări despre completarea chestionarului pentru autorecenzare, care dau peste cap chestionarele deja completate și contrazic informațiile din rubrica „locul nașterii” de pe actele de identitate ale românilor.

Într-o postare pe pagina de pe Facebook, INS a transmis că locul nașterii care trebuie precizat în chestionarul online de autorecenzare nu este cel trecut în actele de identitate, ci domiciliul mamei la momentul nașterii.

„Locul nașterii

La „Locul nașterii” vei lua în considerare locul de reședință al mamei, la momentul nașterii tale, și nu localitatea unde se afla maternitatea, dacă acestea sunt diferite. Mai exact, dacă mama persoanei recenzate locuia în Ploiești, dar nașterea a avut loc într-o maternitate din București, atunci locul nașterii va fi considerat Ploiești.

Atunci când locul nașterii nu mai corespunde cu reședința ta actuală și se află în altă localitate din țară, nu uita să completezi și câmpul privind Localitatea componentă sau Satul, altfel nu se deschid întrebările următoare și nu se validează chestionarul.

Completarea chestionarului de recensământ se face ușor dacă întrebările și informațiile ajutătoare din dreptul lor sunt citite cu atenție.

De aceea, e util să îți aloci recensământului un timp în care te poți concentra”, scrie în postarea INS, conform Ziare.com.

Prima etapă a recensământului populației și locuințelor a început pe 14 martie și se va încheia pe 15 mai. Timp de două luni, românii pot completa singuri, online, formularul oficial.

Românii trolează INS

„De curiozitate.

Dacă mama, cetățean român, m-ar fi născut în localitatea Wakpala, Standing Rock Indian Reservation, South Dakota, SUA, ea având reședința oficială în localitatea Răcăciuni, județul Bacău, România, unde pun locul nașterii?

Conform principiului jus soli, aș avea oficial cetățenie americană, pentru că m-am născut pe teritoriul SUA, dar pentru statul român aș fi fost născut oficial în Răcăciuni.

Statistic vorbind.”

„Deci dacă unul se naște pe Marte și mumă-sa e din Răcăciuni, statul roman îi fură privilegiul de a se fi născut extraterestru?”

„Bun, cu spațiul am rezolvat, hai să vedem cu timpul.

Data oficială a nașterii e ziua în care chiar ne-am născut sau ziua în care suntem declarați la stat?”

„Să știți că toate comentariile astea vin de la cetățeni răuvoitori care nu vor să declare de fapt locul nașterii, ci doar să vă amețească de cap cu locul în care efectiv s-au născut.

Nu vă lăsați pradă confuziei, dragi statisticieni!”

„Ia treceți-vă frate toată lumea locul nașterii și reședința pe Bulevardul Libertăţii 16, Sector 5, Bucureşti și gata.”

Ads

„Stați că mi-am amintit că mai sunt oameni pe lumea asta care nici măcar nu și-au cunoscut mama, necum să știe reședințe și alte asemenea. Ăia ce fac?”

„Aceasta este o aberație. Nici limba română nu mai e ce a fost. În felul acesta putem scrie orice, pentru că nu contează veridicitatea informațiilor.”

„Înseamnă ca locul nașterii din buletin e trecut greșit, sau l-au falsificat când s-a emis ”

„Atunci… Locul nașterii nu este locul nașterii, ci localitatea de reședință a mamei”

„Bine că mi-ați zis, după ce deja m-am autorecenzat, că locul nașterii din certificatul de naștere nu mai e valid.”

„Deci nu e locul nașterii ci e locul unde locuia mama înainte să nască”

„Locul nașterii e cel trecut în certificatul de naștere,punct…!Ați devenit mari specialiști pe probleme de stare civilă cu asemenea invenții…?!!!”

„În 2022, în România, nici locul nașterii nu mai e ce a fost.”

„Dacă a născut într-un autobuz, între localități, ce se trece? Întreb pentru niște sociologi.”

„Și dacă apărea în chestionar – localitatea de domiciliu a mamei la momentul nașterii dvs – nu era mai logic? Dacă în certificatul de naștere la locul nașterii scrie localitatea în care se afla maternitatea câtă lume credeți ca o sa facă diferența intre așteptările dvs si modul în care s-au obișnuit?”

„Auziți. Dar nu mai bine punem mai multe locuri ale nașterii? Unde avea mama buletin, unde ne-am născut efectiv și eventual și unde ne-am petrecut primii ani din viață?

N-ar fi mai eficient?”

„Până pe 15 mai vom afla că, de fapt, locul nașterii va fi totuși cel in care părinții tăi te-au conceput.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri