Caută
Close this search box.

Trupele ucrainene și-au început pregătirea în Marea Britanie

Câteva trupe ucrainene și-au început pregătirea în Marea Britanie, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse, asta în contextul în care britanicii și aliații le furnizează soldaților ucraineni noi tipuri de echipamente pe care e posibil să nu le fi folosit înainte.

Purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat că ucrainenii au început antrenamentele cu vehicule de patrulare blindate donate de ei, informează Reuters. Acesta a precizat că britanicii și aliații ajută Ucraina cu noi echipamente pe care e posibil ca soldații ucraineni să nu le mai fi folosit până acum.

Marea Britanie oferă Ucrainei 120 de vehicule blindate, inclusiv un vehicul Mastiff ce poate fi folosit ca vehicul de recunoaștere și patrulare.

„E normal ca aceștia să primească pregătirea necesară pentru a le folosi cât mai bine”, a spus purtătorul de cuvânt.

În aprilie, membrii guvernului ucrainean au vizitat o tabără militară din Marea Britanie și li s-au făcut demonstrații cu echipamente. Au urmat apoi discuții despre modul în care guvernul britanic poate furniza arme.

De altfel, armata Marii Britanii antrenează forțele ucrainene încă de la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia, în 2014. Militarii britanici au fost retrași din Ucraina în februarie, pentru a fi evitată confruntarea directă între ei și forțele ruse invadatoare.

De asemenea, britanicii antrenează ucrainenii în Polonia să folosească arme antiaeriene, iar americanii îi pregătesc să poată utiliza obuziere, potrivit Agerpres.

Citește și: Kamala Harris și Mark Zuckerberg, INTERZIS în Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri