Caută
Close this search box.

Ucraina susţine că a primit de la Pentagon doar piesele de schimb, nu şi avioanele

ucraina

Pentagonul a declarat că Ucraina a primit avioane de luptă și componente pentru aeronave, după ce a fost invadată de Rusia. Dar Kievul a dezmințit parțial anunțul Washingtonului.

Ucraina a primit noi aeronave de luptă de la alte țări, cu excepția SUA, precum și piese de avioane, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului Apărării, citat de CNN.

„Aș spune doar, fără a intra în ceea ce furnizează alte țări, că ucrainenii au primit platforme și piese suplimentare, pentru a-și putea crește flota de aeronave. N-aș vrea să spun mai mult”, a declarat secretarul de presă al Pentagonul, John Kirby, conform Digi24.

Kirby a refuzat să precizeze ce tip de avioane de luptă a primit Ucraina, Kievul cerând astfel de aeronave încă din primele săptămâni ale invaziei, dar a sugerat că acestea sunt de fabricație rusească, notează France 24.

Kievul ceruse deja partenerilor occidentali avioane de luptă de tip MiG, pe care piloții săi știu deja să le folosească și pe care câteva țări din estul Europei le au în dotare.

De altfel, un posibil transfer de MiG-uri din Polonia a fost discutat la începutul lunii martie, dar Washingtonul a respins planul, din cauza temerilor că Rusia ar putea vedea mutarea drept o implicare directă a NATO în conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri