Caută
Close this search box.

UE estimează că până la 80% din populaţia sa a avut deja COVID-19

covid

Comisia Europeană a anunţat miercuri că între 60% şi 80% din populaţia din UE ar fi fost infectată deja cu noul coronavirus, într-o perioadă în care blocul european a intrat într-o fază post-urgenţă a pandemiei de COVID-19, în cadrul căreia raportarea în masă a infectărilor nu va mai fi necesară, informează Reuters.

„Se estimează că între 60% şi 80% din populaţia din UE a avut până acum COVID-19”, a declarat comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, într-o conferinţă de presă.

Agenţia pentru sănătate publică din cadrul UE a precizat că numărul cazurilor raportate de COVID-19 a acoperit până acum aproximativ 30% din populaţia europeană, dar dacă la acest număr sunt adăugate şi infecţiile neraportate, atunci totalul infectărilor ar fi de 350 de milioane, reprezentând 77% din populaţia din Uniunea Europeană.

O dată cu scăderea numărului de cazuri şi de decese asociate COVID-19, UE a intrat într-o nouă fază a pandemiei, în care testarea în masă şi raportarea în masă a cazurilor pozitive nu mai sunt necesare, a precizat Stella Kyriakides.

Pregătindu-se pentru această fază mai puţin acută a pandemiei, guvernele ţărilor din Uniunea Europeană ar trebui să accelereze imunizarea persoanelor încă nevaccinate împotriva COVID-19, în special a copiilor, a anunţat Comisia Europeană, adăugând totodată că are în vedere planuri pentru dezvoltarea unor noi medicamente antivirale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri