Caută
Close this search box.

Un consilier al lui Zelenski crede că Ucraina poate rezolva problema Transnistriei cât ai pocni din degete

problema transnistriei

Ucraina este în stare să rezolve problema transnistreană ”cât ai pocni din degete”, dar mai întâi autorităţile R. Moldova trebuie să-i ceară ajutorul a declarat Aleksei Arestovici, consilierul liderului de la Kiev, Vladimir Zelenski, în cadrul unui interviu acordat marţi seară, relatează deschide.md. De asemenea, El a afirmat că Ucraina şi România sunt statele la care R. Moldova poate apela în cazul unei agresiuni venite din Transnistria.

”Aici trebuie să spunem că Moldova este un vecin al nostru, care nu ne este indiferent, am fost întotdeauna apropiaţi. Astfel, ei pot veni şi la noi după ajutor. Noi putem interveni doar după o solicitare oficială, pentru că Transnistria e totuşi oficial teritoriu care aparţine Moldovei. Dacă va fi cazul, cât ai pocni din degete noi putem rezolva problema transnistreană” a declarat Arestovici, conform deschide.md, via News.ro.

Oficialul ucrainean a mai declarat că, pe lângă Ucraina, o altă ţară care poate ajuta R. Moldova în cazul unei eventuale agresiuni militare din partea separatiştilor proruşi este România. Arestovici a vorbit despre apropierea dintre Bucureşti şi Chişinău, menţionând că vorbeşte despre acelaşi popor, practic.

”În Transnistria sunt circa 1600 de soldaţi ruşi, plus aşa zisa armată a regiunii, încă vreo 5000-7000, să spunem. R. Moldova poate avea probleme mari dacă ei ar ataca. Şi cel mai bun lucru pe care-l poate face R. Moldova în acest caz ar fi să se adreseze după ajutor în Ucraina şi România. Da, România, pentru că ei de fapt sunt acelaşi popor. Există şi mulţi moldoveni care nu ar fi de acord cu mine, ei au poziţia că sunt popor separat, dar limba sigur e aceeaşi. E cert că sunt apropiaţi cu românii” a declarat Arestovici.

El a comentat şi ameninţările Moscovei la adresa R. Moldova

”Idioţi. Primele persoane de la Moscova declară că Rusia trebuie să ocupe R. Moldova. Super, mai deschid un front când nu se pot lămuri cu cel existent deja. Aşteptăm, cu nerăbdare să vedem ce vor face. Noi credem că ei de fapt vor să se mişte către Odesa, pentru a vinde ceva poporului rus” a conchis consilierul lui Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri