Caută
Close this search box.

Zelenski afirmă că a discutat telefonic cu Scholz despre posibile sancţiuni suplimentare contra Rusiei

volodimir zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat duminică, pe Twitter, că a discutat despre posibile sancţiuni suplimentare contra Rusiei într-o convorbire prin telefon cu cancelarul german Olaf Scholz, transmite Reuters.

‘Am vorbit despre sancţiuni împotriva Rusiei, despre apărare şi sprijin financiar pentru Ucraina’, a scris Zelenski.

Separat, biroul lui Zelenski a comunicat că preşedintele a avut o videoconferinţă cu oficiali ucraineni în care au fost elaborate propunerile Kievului pentru un al şaselea set de sancţiuni ale Uniunii Europene contra Rusiei.

Miniştrii de externe din UE vor discuta luni, la Luxemburg, un al şaselea set de sancţiuni, dar oprirea achiziţiilor de petrol şi gaze din Rusia în divizează pe Cei 27.

Un comunicat al cancelariei de la Berlin despre convorbirea Scholz-Zelenski nu menţionează discutarea de sancţiuni, precizând că Zelenski l-a informat pe Scholz despre ‘situaţia actuală şi negocierile dintre Ucraina şi Rusia’, notează dpa.

O purtătoare de cuvânt a lui Scholz a spus ulterior că acesta a condamnat ‘crimele de război atroce ale armatei ruse’ la Bucea şi în alte locuri din Ucraina, şi că a promis solidaritatea şi sprijinul depline ale Germaniei cu Ucraina.

Scholz a fost de acord că trebuie depuse toate eforturile pentru identificarea celor responsabili de crime de război, a declarat Christiane Hoffmann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri