Caută
Close this search box.

Africa înregistrează o creştere a numărului de cazuri de COVID-19

covid

Africa înregistrează o uşoară creştere a numărului de cazuri de COVID-19, rezultată în mare parte în urma dublării numărului de infectări raportate în Africa de Sud, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care îi îndeamnă pe oamenii de pe întregul continent să continue să se vaccineze împotriva noului coronavirus, informează Reuters.

Africa a beneficiat până de curând de o scădere a numărului de cazuri de COVID-19, iar OMS raportase la începutul lunii aprilie cea mai îndelungată perioadă de declin a infectărilor săptămânale confirmate pe acest continent de la începutul pandemiei, scrie Agerpres.

Însă, săptămâna trecută, numărul cazurilor a început să crească din nou în Africa de Sud – ţara care a înregistrat până acum cele mai multe infectări şi cele mai multe decese de pe „continentul negru” -, iar autorităţile sanitare locale monitorizează situaţia cu mare atenţie, anticipând sosirea în ţară a celui de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus.

„În această săptămână, noile cazuri de COVID-19 şi noile decese de pe continent au crescut pentru prima dată după un declin de peste două luni în cazul infectărilor şi de o lună în cazul deceselor”, a declarat Benido Impouma, directorul departamentului de boli transmisibile şi netransmisibile din cadrul biroului regional al OMS pentru Africa, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că nu există deocamdată elemente care să sugereze că acea creştere a infectărilor a fost asociată cu o nouă subvariantă sau cu o nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2.

Helen Rees, director executiv la Institutul pentru Sănătate Reproductivă şi cercetări împotriva HIV din cadrul Universităţii Witwatersrand din Johannesburg, a precizat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că noua creştere a infectărilor din Africa de Sud este legată de subvariantele BA.4 şi BA.5 ale variantei Omicron.

Ea a mai spus că Africa de Sud nu se confruntă totuşi cu o creştere puternică a mortalităţii COVID-19 şi nici cu o creştere a numărului de internări la terapie intensivă.

Într-un registru separat, OMS a mai anunţat joi că Africa asistă în această perioadă la o intensificare a focarelor provocate de boli care pot fi prevenite prin vaccinare, precum rujeolă, poliomielită şi febră galbenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri