Caută
Close this search box.

American capturat de ruşi, salvat din Ucraina. România este şi ea menţionată

Un bărbat din Michigan a fost capturat de forţele ruse care au ocupat Hersonul şi a fost salvat după o misiune de 18 ore dusă prin trei ţări europene, şi anume Ucraina, Polonia şi România.

Kirillo Alexandrov, în vârstă de 27 de ani, se afla în locuinţa sa din apropiere din Herson atunci când forţele ruse au ocupat regiunea, la începutul lui martie. El, soţia şi soacra sa de origine ucraineană au încercat să fugă din calea invadatorilor, dar au fost capturaţi, potrivit Adevărul. În urma capturării, Alexandrov s-a trezit cu un dosar conţinând 11 capete de acuzare false pe numele său, printre care şi faptul că ar fi spion american.

Mama lui Alexandrov, care locuieşte în comitatul Jackson din Michigan, a cerut ajutor din partea Project Dynamo, o organizaţie non-profit din Florida specializată în operaţiuni de salvare în zone de război şi/sau în zone ostile.

FOTO: CNN

Potrivit unui comunicat al Project Dynamo, FBI şi Departamentul de Stat au ştiut despre implicarea sa în salvarea lui Kirillo Alexandrov şi a familiei sale şi au considerat-o drept „cea mai bună speranţă” pentru o „evacuare în siguranţă”.

Liderul misiunii de salvare, Bryan Stern, spune că s-a bazat în operaţiune pe 12 colegi răspândiţi în Ucraina, Polonia, România şi Statele Unite.

Misiunea a durat 18 ore, în condiţii extrem de dificile şi foarte periculoase. Alexandrov a reuşit să treacă nedetectat peste 20 de puncte de control ale forţelor ruse, iar pe 11 mai se afla deja în Polonia.

„Este cea mai complexă şi periculoasă misiune salvare de până acum”, se felicită Project Dynamo, subliniind că partea rusă s-a arătat interesată de negocieri abia la cinci ore după sosirea lui Kirillo Alexandrov în Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri