Astronautul german Matthias Maurer, care se află la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) din noiembrie, se pregăteşte să revină pe Terra în zilele următoare, relatează luni dpa.

„Pentru mine, cel mai important lucru acum este să-mi fac bagajele”, a declarat el luni de la bordul ISS într-o transmisiune în direct cu directorul general al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), Josef Aschbacher, printre alţii.

Foto: NASA

Data exactă a întoarcerii pe Pământ a astronautului german în vârstă de 52 de ani este încă neclară, scrie Agerpres.

Maurer este aşteptat să se întoarcă pe Terra după aproape şase luni petrecute în spaţiu. El a declarat că este mulţumit că toate experimentele efectuate de oamenii de ştiinţă germani şi europeni au decurs fără probleme. „Şi sper că am avut nişte rezultate foarte bune”, a adăugat el.

La rândul său, Josef Aschbacher a afirmat că activitatea ştiinţifică a astronauţilor a fost „cu adevărat cea de care avem nevoie aici pe Pământ”. El i-a urat lui Maurer „călătorie sigură spre casă”.

Întrebat care este cea mai mare dorinţă a lui, Maurer a afirmat că ISS „a fost întotdeauna un loc minunat pentru cooperare internaţională, pentru cooperare în pace, unde naţiunile se unesc”. El a adăugat că speră ca factorii de decizie politică de pe Pământ vor face frumoasa Europă şi minunata planetă Pământ „un loc paşnic din nou, unde oamenii acţionează împreună în beneficiul întregii omeniri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here