Caută
Close this search box.

Autorecenzarea în sistem online se prelungește până pe 27 mai

recensământul

Comisia Centrală a Recensământului Populației și Locuințelor (CCRPL) a decis să prelungească termenul până la care se poate face autorecenzarea în sistem online până la 27 mai.

Termenul-limită anunțat inițial era 15 mai. Noul dead-line pentru „recensământul online” a fost anunțat de Institutul Național de Statistică (INS), într-o conferință de presă.

Noul calendar de culegere a datelor de la populație prin interviuri față în față, prin intermediul recenzorilor, este 31 mai – 17 iulie.

Populației, dacă i se oferă, un instrument modern, ușor de utilizat, răspunsul este unul favorabil și rezultatele sunt pe măsură. Avem peste 8,4 milioane chestionare colectate. La 1000 de persoane avem 440 chestionare finalizate”, a declarat vineri șeful INS, Tudorel Andrei, citat de TVR.

Media de finalizare a chestionarelor a fost 110.000 la nivelul unei zile. În ultima săptămână, media a urcat la 450.000 de chestionare finalizate.

Până la data de 9 mai, 37% din populația țării se autorecenzase. Fuseseră completate peste 7 milioane de chestionare, potrivit comunicatului INS prezentat joi. Județele din frunte sunt Brașov, Harghita, Teleorman, Covasna, Botoșani și Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri