Caută
Close this search box.

Avionul în care au murit 132 de oameni în China a fost prăbușit intenționat

china

Datele de zbor dintr-o cutie neagră recuperată de pe avionul China Eastern Airlines care s-a prăbușit în martie arată că cineva din cabina de pilotaj a produs intenționat accidentul aviatic, scrie marți Wall Street Journal, care citează persoane familiarizate cu evaluarea preliminară a oficialilor americani, conform Reuters.

Un oficial de la compania aeriană Western a declarat pentru Reuters că atenția este pe acțiunile echipajului după ce investigația preliminară nu a găsit niciun indiciu privind o defecțiune tehnică.

Boeing, producătorul aeronavei, a refuzat să comenteze și a redirecționat întrebările către autoritățile chineze de reglementare. Comisia Națională pentru Siguranța în Transporturi din SUA nu a fost disponibilă să comenteze la ora publicării informațiilor de către Reuters.

În martie, avionul Boeing 737-800, care se îndrepta din Kunming la Guangzhou, s-a prăbușit în munții din Guangxi, după ce a intrat subit în picaj de la altitudinea de croazieră.

Toți cei 123 de pasageri și cei 9 membrii ai echipajului de la bord au murit. Este cel mai devastator accident aviatic din China continentală în ultimii 28 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri