Caută
Close this search box.

Băsescu, ultimatum de la RAAPPS să elibereze locuinţa până mâine

băsescu

Termenul de eliberare a imobilului în care îşi are reşedinţa oficială Traian Băsescu expiră pe 1 iunie, informează Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care precizează că, dacă fostul şef de stat nu va respecta acest termen, va fi formulată o acţiune de evacuare în instanţă.

„Termenul de eliberare a imobilulul – reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, transmis Dlui. Traian Basescu prin notificarea nr. 1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către acesta, respectiv în data de 01.06.2022.

În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă «Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat» (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozitiilor legale”, se arată într-un comunicat remis de RA-APPS, citat de Digi24.

Regia mai precizează în comunicat că face „toate demersurile prevăzute de lege în vederea obținerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul Președinte al României, Dl. Traian Băsescu, a reședintei oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispozițiile legale în materie, precum și drepturile fundamentale și constituționale, respectiv dreptul la viața intima, familială și privată, drepturi garantate de Constituție oricărui cetățean al României”.

La sfârșitul lunii martie, după ce Traian Băsescu a fost declarat definitiv colaborator al Securității de către instanța supremă, RA-APPS i-a transmis fostului președinte că trebuie să elibereze în termen de 60 de zile, împreună cu familia, vila de protocol în care locuiește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri