Caută
Close this search box.

Borbely: În România, avem o nouă meserie, suntem primii din Europa

România are o nouă meserie. Suntem primii în Europa, iar până în anul 2026 vom avea 2.000 de astfel de experţi, a declarat, marţi, Laszlo Borbely, consilier de stat în Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

„Avem o rată de ocupare a forţei de muncă, care este cea mai mare din Uniunea Europeană – 21,4%, dar nu avem specialişti, ce am făcut cu educaţia timp de 32 de ani?

Noi, în România, la Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă avem o nouă meserie – expert în dezvoltare durabilă – şi suntem primii din Europa care avem o asemenea meserie, din câte am aflat.

O să avem 2.000 de experţi în dezvoltare durabilă până în 2026, primii 150 îi educăm acum printr-un curs post universitar în administraţia publică şi nu numai, expert în dezvoltare durabilă în diferite domenii. Haideţi să punem mână de la mână şi să avem experţi în dezvoltare durabilă pe linia agriculturii. Siguri vom fi parteneri (…) Parteneriatul este unul dintre cuvintele cheie”, a precizat Borbely, la Conferinţa Naţională dedicată Programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”.

Consilierul de stat a menţionat că departamentul are o strategie de dezvoltare durabilă şi 17 obiective „de care ar trebui să ţinem cont”, iar cel puţin cinci dintre ele sunt în legătură directă cu agricultura şi cu dezvoltarea agriculturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri