Caută
Close this search box.

Budăi (PSD, ministrul Muncii): Peste 2.900 de ucraineni s-au angajat în România, de la începutul războiului

budăi

Peste 2.900 de cetăţeni ucraineni s-au angajat în România, de la începutul războiului, a declarat pentru Agerpres ministrul Muncii, Marius Budăi.

Potrivit acestuia, până joi, în bazele de date ale Ministerului Muncii erau înregistrate 5.250 de contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 2.919 sunt contracte care au data de început 24 februarie sau mai recentă.

Este un eşec major pentru Cabinetul Ciucă, având în vedere numărul mult mai mare de ucraineni care au rămas în România şi preferă să nu se angajeze deocamdată şi numărul şi mai mare de ucraineni care au preferat să tranziteze România, spre alte state, ca Polonia, Germania etc.

Dintre persoanele refugiate din Ucraina, cele mai multe, 905, au fost angajate în industria prelucrătoare. Alţi 457 de ucraineni şi-au găsit locuri de muncă în domeniul construcţiilor, în timp ce 314 desfăşoară activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport.

De asemenea, 284 lucrează în hoteluri şi restaurante, iar 270 desfăşoară activităţi de comerţ.

În ceea ce priveşte repartizarea pe judeţe, cei mai mulţi refugiaţi, 804, lucrează în Bucureşti, 261 în Bistriţa, 218 în Arad şi 203 în Timiş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri