Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută după vizita oficială în Alba, că motivele creşterii inflaţiei sunt creşterea preţului la energie, creşterea preţului la gaze, creşterea preţului la produsele alimentare, dar cauza principală este războiul din Ucraina.

Putem să vedem ţări europene consolidate şi dezvoltate din punct de vedere economic care au de rezolvat aceeaşi situaţie ca noi toţi, a mai spus premierul.

”Motivele creşterii inflaţiei, din discuţiile pe care le-am avut, sunt creşterea preţului la energie, creşterea preţului la gaze, creşterea preţului la produsele alimentare, întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi, desigur, peste toate, cauza principală care este războiul din Ucraina”, a spus premierul, despre creşterile de preţuri şi creşterea inflaţiei, conform News.ro.

Şeful Executivului a mai spus că ”această criză şi această inflaţie nu este una locală, ci este una generală, la nivel european”.

”Putem să vedem ţări europene consolidate şi dezvoltate din punct de vedere economic care au de rezolvat aceeaşi situaţie ca noi toţi. Doresc să subliniez încă o dată că această creştere de preţuri, această inflaţie, această criză şi această întrerupere a lanţurilor de aprovizionare este generată de criza, de conflictul din Ucraina, de invazia ilegală din Ucraina şi este datoria noastră să căutăm soluţii şi să ne adaptăm la situaţie pe măsuri concrete”, a mai spus Ciucă.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că România nu este în recesiune şi nu crede că va intra în recesiune, precizând că economia s-a mişcat şi că nu se aştepta ca ţara noastră să ajungă exportatoare netă de servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.