Caută
Close this search box.

Cristi Danileţ, despre Bogdan Licu: Am terminat Dreptul cu 9,82. Unul dintre contracandidaţi mi-a plagiat una dintre lucrările ştiinţifice

cristi danileţ

Judecătorul Cristi Danileț a declarat în plenul Camerei Deputaților că are 23 de ani de experiență în magistratură și îndeplinește criteriile care îl recomandă pentru o funcție de judecător la Curtea Constituțională.

„Am terminat Facultatea de Drept la Iași, cu media 9,82, și am obținut licența cu media 9,33. După aceea, am intrat la primul concurs de admitere în magistratură cu o medie foarte mare, care mi-a permis să îmi exercit funcția de judecător la Judecătoria Vatra Dornei, judecătoria Cluj-Napoca, Tribunalul Cluj, după care am fost detașat la Ministerul Justiției pentru doi ani, unde am fost consilier al ministrului Justiției și alți șase ani am fost ales membru în Consiliul Superior al Magistraturii”, a spus Cristi Danileț, candidat pentru un post de judecător la Curtea Constituțională, susținut de USR, informează Agerpres.

El a menționat că a scris 30 de lucrări științifice, publicate în reviste de specialitate – unul dintre criteriile pentru a accede la CCR.

„M-am specializat în Drept Penal, Dreptul Contenciosului Administrativ și Dreptul Muncii. De asemenea, am fost și sunt încă formator la Institutul Național al Magistraturii și am fost cadru didactic preparator, respectiv cadru didactic asociat la trei universități din țară și am participat la mai multe manifestări științifice”, a adăugat Danileț.

În finalul intervenției sale, Cristi Danileț a susținut că „unul dintre contracandidați i-a plagiat una dintre lucrările științifice”.

„Am terminat Dreptul cu media 9,82. Unul dintre contracandidaţi mi-a plagiat una dintre lucrările ştiinţifice. Nu ridicați plagiatul la nivel de valoare constituțională”, le-a transmis el parlamentarilor, referindu-se la Bogdan Licu, care, din cauza descoperirii acestui plagiat, şi-a retras lucrarea de doctorat.

Cristi Danileț a fost propus de USR, pentru a ocupa o funcție de judecător la CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri