Caută
Close this search box.

Dîncu: Legea privind stagiul militar voluntar va intra în circuitul de avizare în foarte scurt timp

vasile dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat marţi seara că legea privind stagiul militar voluntar va intra „în foarte scurt timp” în circuitul de avizare, iar interesul tinerilor este unul destul de ridicat.

„Lucrăm şi la legea legată de stagiul militar voluntar, pentru pregătirea voluntară, unde avem, cel puţin pe Facebook, în acest moment, foarte multe cereri, întrebări din partea tinerilor care vor să facă un stagiu militar. Le deschide şi o posibilitate de carieră militară acest lucru, dar în condiţiile acestea de război, văzând aceste grozăvii, oamenii simt nevoia, şi este un lucru foarte bun, să fie pregătiţi pentru orice situaţie.

Mâine avem, cred, ultima discuţie şi trimitem proiectul pentru avizare la ceilalţi. Am discutat acest proiect şi cu alte categorii din sistemul de ordine publică şi apărare, nu numai noi suntem, dar vom supune avizării şi la alte ministere şi o să-i dăm drumul în foarte scurt timp”, a spus Vasile Dîncu la Digi 24.

El a precizat că există un interes ridicat şi din partea celor care vor să fie rezervişti voluntari în Armata României, până acum fiind depuse 1.400 de cereri.

Aceştia vor fi plăţi, spune ministrul Apărării, cu aproximativ 3.000 de lei, „depinde de grad, de studiile pe care le au, de modul în care sunt încadraţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri