Caută
Close this search box.

Dronă cu însemne ale Forţelor Navale ucrainene, căzută în apele teritoriale româneşti

Forţele Navale Române au fost sesizate, pe 11 mai, cu privire la existenţa unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina şi Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de ţărm.

Epava dronei a fost recuperată de o navă a Forţelor Navale, fiind preluată ulterior de Forţele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare a epavei şi cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis luni.

Potrivit sursei citate, din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forţelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament şi muniţie la bord.

Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbuşit în spaţiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acţiunilor desfăşurate pe 7 şi 8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenţi către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai, precizează MApN.

La acest moment, sunt desfăşurate procedurile legale de notificare a autorităţilor ucrainene cu privire la această situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri