Caută
Close this search box.

Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute

erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că vrea „măsuri concrete într-un calendar bine stabilit” din partea Suediei și Finlandei pentru a accepta aderarea lor la NATO.

Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al preşedinţiei turce şi un apropiat al lui Erdogan, a primit delegaţiile diplomatice din cele două ţări în încecarea de a-l convinge pe președintele turc, care se opune aderării.

„Noi le-am spus clar interlocutorilor noştri că procesul nu poate avansa atât timp cât preocupările legate de securitate ale Turciei nu sunt satisfăcute, cu măsuri concrete şi într-un calendar stabilit”, a declarat el la finalul celor cinci ore de discuţii, potrivit Digi24.

„Interlocutorii noştri au luat notă şi îşi vor informa guvernele lor. Noi vom continua convorbirile când vom primi răspunsurile lor la cererile noastre”, a mai spus Kalin.

„Nu suntem presaţi de timp. Este inacceptabil pentru noi să vedem anumite proceduri ignorate şi să grăbim lucrurile”, a adăugat Kalin.

Suedia nu finanţează și nu înarmează organizaţii teroriste, a declarat prim-ministrul Magdalena Andersson, ca răspuns la afirmaţiile Turciei că este un „cămin” pentru organizaţiile teroriste.

„Nu trimitem bani organizațiilor teroriste și, evident, nici arme”, a declarat Andersson la o conferință de presă la Stockholm, potrivit BBC.

Turcia a criticat în mod repetat Suedia și alte țări din Europa de Vest pentru gestionarea organizațiilor considerate teroriste de Ankara, inclusiv grupările militante kurde PKK și YPG și adepții clericului islamic din SUA Fethullah Gulen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri