Caută
Close this search box.

Expert militar rus: Ucraina poate înarma 1 milion de oameni, pregătiţi să moară

general rus

Mihail Hodarionok, fost ofițer în statul-major al armatei ruse și unul dintre cei mai respectați analiști militari ai țării, le-a administrat un dus rece propagandiștilor Kremlinului, chiar la postul de stat Rossiia 1, afirmând că Rusia e într-o situație extrem de dificilă, din punct de vedere geopolitic, și că ar trebui să scape de acolo cât mai curând.

‚‚Nu trebuie să luăm tranchilizante de informație, pentru că uneori se răspândesc informații despre prăbușirea morală și emoțională a armatei ucrainene. S-o spun politicos, informațiile sunt false.

Informația, din punct de vedere strategic, e că ucrainenii sunt capabili să înarmeze 1 milion de oameni, cu armament modern, mai ales după ce programul de înarmare american (n.r – cel de 40 de miliarde de dolari, aprobat la câteva ore după emisiune) va fi votat în sunet de tobe (…) Situația se va înrăutăți pentru noi’’, a spus Hodarionok, conform Aktual24.

Moderatoarea Olga Skebeeva, una dintre principalele propagandiste ale Kremlinului, a încercat să arate că situațiile cu ucraineni incapabili să lupte ar putea indica faptul că așa e întreaga armată, dar Hodarionok nu a marşat la idee.

‚‚Profesionalismul unei armate nu e măsurat în faptul că sunt soldați angajați cu contract, ci în nivelul lor de pregătire, în moralul lor și în hotărârea de a-și vărsa sângele pentru patria lor. O armată de recruți poate fi foarte profesionistă și ea’’, a spus fostul ofițer.

‚‚Numim o dorință de a muri profesionalism’’, a mai încercat Skebeeva să susțînă linia oficială a Kremlinului.

‚‚Nu e profesionalism, e un semn de pregătire pentru luptă, una dintre cele mai importante componente’’, i-a răspuns cunoscutul analist rus.

Acesta spune că Rusia se găsește într-o izolare extremă și că trebuie să iasă cât mai curând .

Trebuie să privim situația cu realism politico-militar, altfel realitatea ne va lovi dur. Nu agită săbiile cu rachete în direcția Finlandei, chiar dacă pare amuzan! Până la urmă, realitatea este că suntem într-o izolare geopolitică TOTALĂ și că, oricât nu ne-ar plăcea să recunoaștem, aproape toată lumea e împotriva noastră. Asta e situația din care trebuie să ieșim’’, a completat Hodarionok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri