Caută
Close this search box.

Expoziția „Black Sea Defense and Aerospace Exhibition 2022”

Black Sea Defense and Aerospace Exhibition

Deschiderea Expoziției „Black Sea Defense and Aerospace Exhibition 2022” a avut loc astăzi, în prezenţa însărcinatului cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite în România, reprezentanţii conducerii României şi elitele din sectorul aerospaţial şi al Apărării.

Evenimentul a fost cel mai amplu organizat vreodată în România. Black Sea Defense and Aerospace Exhibition 2022 găzduiește mai bine de 400 de expozanți din regiune și din jurul lumii, inclusiv 60 de firme din Statele Unite.

Faptul că putem vedea expuse tehnologia incredibilă și noutățile de ultimă generație din domeniul Apărării liniștește considerabil România.

„Este uimitor să vezi ce se poate produce, când dorința pentru pace și stabilitate este cuplată cu conștientizarea usturătoare a faptului că lumea este constant amenințată de entități de stat maligne, care ar fi dispuse să tragă lumea în urmă cu decenii, prin războaiele și invaziile ilegale pe care le inițiază”, scrie Ambasada Statelor Unite în România. Instituţia continuă:

Această expoziție dovedește cu ușurință că România, Statele Unite și aliații comuni sunt puternici, pregătiți, incredibil de bine-echipați și că suntem cu toții pe aceeași lungime de undă când vine vorba de angajamentele luate sub incidența Articolului V sau promisiunea să ne apărăm și să ne sprijinim reciproc, întotdeauna.

David Muniz a spus că „Black Sea Defense and Aerospace Exhibition 2022 a crescut în dimensiune și impact, de la primul eveniment, din anul 2008. Într-o notă pozitivă, aceasta reflectă creșterea economică a României și ascensiunea acesteia atât cu UE, cât și cu NATO. De asemenea, arată puterea și importanța crescândă a agențiilor române de apărare și securitate în apărarea păcii și stabilității în regiunea Mării Negre”.

„Din păcate”, a explicat Muniz, „așa cum demonstrează evenimentele din 24 februarie, necesitatea de a asigura capacitatea armatei române, precum și a vecinilor săi de la Marea Neagră, de a se proteja de agresorii regionali este de asemenea un factor de creștere și importanță a BSDA”.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în România a adăugat apoi:

Războiul lui Putin în Ucraina a readus ororile celui de-al Doilea Război Mondial, iar eforturile neîncetate ale Rusiei, de a destabiliza regiunea Mării Negre, amenință acum Europa și lumea. Tuturor ni se aduce aminte de asta în fiecare zi.

Aceasta înseamnă că România și Regiunea Mării Negre sunt – acum mai mult ca niciodată – părţi integrante ale apărării Europei și economiilor acesteia. NATO rămâne puternică, pregătită și capabilă să-și îndeplinească angajamentele prevăzute la articolul V, iar România arată că este puternic angajată față de NATO și Europa.

Alianța este puternică mulțumită aliaților precum România. Vă mulțumesc pentru contribuțiile voastre continue, în special pentru dedicarea dumneavoastră pentru modernizarea Apărării.

Parteneriatul strategic bilateral are douăzeci și cinci de ani și crește în fiecare an. Din cei aproape 400 de expozanți de la BSDA pe care i-am menționat mai devreme, aproape 60 în acest an sunt companii americane.

Participarea dumneavoastră este un semn foarte vizibil al parteneriatului puternic și al prieteniei de nezdruncinat dintre națiunile noastre.

Nu sunt doar marile firme de apărare din SUA, precum AM General, Boeing, General Atomics-Aerospace Systems Inc., General Dynamics, Honeywell, Lockheed-Martin, Northrop Grumman, Oshkosh și Raytheon, dintre care unele au deja o prezență aici și astăzi ajută la construirea acestui parteneriat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri