Caută
Close this search box.

Frederic Leclerc Imhoff, jurnalist francez, a fost ucis lângă Severodonetsk

Frederic Leclerc Imhoff

Un jurnalist francez a fost ucis după ce o mașină de evacuare a fost atacată în apropiere de Severodonetsk, a declarat guvernatorul regional al orașului Lugansk, Sergehi Haidai, într-un comunicat de presă emis luni și citat de The Guardian.

„Mai devreme, am raportat despre doi civili morți și cinci civili răniți de bombardamente în timp ce trupele ruse au intrat la periferia orașului ucrainean Severodonetsk”, a transmis Haidai, adăugând că evacuarea civilă a încetat.

„Astăzi, vehiculul nostru blindat de evacuare urma să ridice 10 oameni din zonă, dar a intrat sub focul inamicului. Schijele au străpuns blindajul mașinii, iar un jurnalist francez acreditat care făcea materiale despre evacuare a suferit o rană mortală la gât. Un polițist de patrulă a fost salvat cu o cască”, a mai adăugat oficialul ucrainean.

Informația a fost confirmată și de Ministerul de Externe al Ucrainei. Responsabilul regional Haidai a postat pe reţelele de socializare o acreditare de presă în care apare o fotografie a reporterului identificat drept Frederic Leclerc Imhoff şi din care rezultă că acesta lucrează pentru postul de televiziune francez BFMTV, confom Agerpres.

Luni dimineață, Sergehi Haidai a declarat că au loc „bătălii grele” în timp ce trupele ruse au atacat orașul cu toate armele și sprijinul aerian, reușind să intre în zonele sale de sud-est și nord-est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri