Caută
Close this search box.

Germania denunță comentariile lui Lavrov privind originile lui Hitler drept „propagandă absurdă”

lavrov

Guvernul Germaniei a calificat drept „propagandă absurdă” comentariile ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov, potrivit cărora Adolf Hitler „a avut origini evreiești”, relatează Reuters.

Reacția de la Berlin vine după ce și Israelul a denunțat comentariile iresponsabile ale lui Lavrov, care a încercat să facă o paralelă între președintele ucrainean, Volodimir Zelenski și Adolf Hitler.

Într-un interviu acordat canalului italian Rete 4, Lavrov a fost întrebat cu privire la retorica ridicolă a Rusiei, care susține că invazia sa în Ucraina are ca scop „denazificarea” în condițiile în care Zelenski este evreu.

„Cred că și Hitler a avut origini evreiești, așa că asta nu înseamnă nimic”, a fost răspunsul lui Lavrov, potrivit Digi24. Comentariile au fost, ulterior, denunțate de comisarul pentru antisemitism al guvernului german, dar și de guvernul israelian.

„Remarcile lui Lavrov iau în batjocură victimele nazismului într-o manieră inacceptabilă și aduc în fața nu doar a evreilor, dar și a întregului public internațional, un antisemitism deschis.

Lavrov se folosește cu cinism de victimele și de criminalii trecutului și prezentului”, a spus Felix Klein, comisarul german pentru antisemitism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri