Caută
Close this search box.

Incendiu la metroul bucureştean, a fost activat planul roşu: Un metrou a luat foc între stațiile Piața Romana și Piața Universității

Update Incendiul de la metrou a fost stins de pompieri, iar toţi călătorii au fost evacuaţi din tunel către peronul de la Piaţa Romană, informează, marţi, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Pompierii bucureşteni au identificat sursa incendiului, după care au procedat la stingerea acestuia.

Circulaţia metroului pe magistrala M2 este întreruptă, marţi, după ce s-a înregistrat o degajare de fum în subteran la staţia de metrou Piaţa Romană. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

La acţiune au acţionat opt autospeciale de stingere, SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

Ştirea iniţială

O garnitură de metrou a luat foc, marţi dimineaţă, între stația Piața Romana și Piața Universității din Capitală. Autorităţile au activat planul roşu. Deşi au intrat în panică, nu există răniţi în rândul călătorilor.

Un număr de 25 de călători au primit îngrijiri medicale.

Planul roșu de intervenție a fost activat, potrivit ISU București-Ilfov.

Stația de metrou Piața Universității a fost închisă. Oamenii nu mai sunt lăsați să coboare în subteran.

„Degajare de fum în subteran la stația de metrou Piață Română. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime. Acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori”, a trasmis ISU.

Foto: Facebook

„În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. Se procedează la evacuarea călătorilor din rama de metrou.

Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron. Din datele furnizate nu sunt victime. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei”, arată primul comunicat oficial în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri