Caută
Close this search box.

Israelul renunţă la testele obligatorii Covid-19 pentru călătorii care sosesc pe aeroportul din Tel Aviv

test pcr

Israelul a anunţat duminică că va renunţa la testarea obligatorie Covid-19 a călătorilor care sosesc pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, dar cetăţenii străini vor fi în continuare nevoiţi să prezinte un rezultat negativ înainte de a se îmbarca într-o cursă către această ţară, relatează Agerpres.

Ministerul israelian al Sănătăţii a precizat că testarea pe Ben Gurion nu va mai fi solicitată din 20 mai. Ministerul a menţionat ca argument pentu luarea acestei decizii o scădere în numărul zilnic de infectări, de la peste 6.000 la mai puţin de 2.000 în ultima lună.

Începând de marţi, străinii pot opta pentru realizarea unui test rapid antigen într-un interval de 24 de ore înainte de plecarea spre Israel, şi nu a unui test PCR cu 72 de ore înainte de călătorie, aşa cum se cere în prezent, a precizat ministerul într-un comunicat.

De la 1 martie, Israelul nu le-a solicitat cetăţenilor săi să se testeze pentru Covid-19 în străinătate înainte să se îmbarce într-o cursă spre casă.

La Ben Gurion, toţi pasagerii care sosesc, israelieni sau străini, sunt în prezent direcţionaţi către centre de testare PCR situate în colţul terminalului principal rezervat în mod normal pentru procedura de check-in.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri