Caută
Close this search box.

Istvan Kovacs va arbitra la Cupa Mondială din Qatar

istvan kovacs

Istvan Kovacs şi asistenţii Mihai Artene şi Vasile Marinescu se află pe lista arbitrilor care vor oficia la Cupa Mondială din Qatar, anunţată, joi, de FIFA.

Lista cuprinde 36 de centrali, 69 de asistenţi şi 24 de asistenţi VAR.

Printre arbitrii selecţionaţi se numără şi femei: centralii Stephanie Frappart din Franţa, Salima Mukansanga din Rwanda şi Yoshimi Yamashita din Japonia, precum şi asistenţii Neuza Back din Brazilia, Karen Diaz Medina din Mexic şi Kathryn Nesbitt din SUA.

“Ca de fiecare dată, criteriul folosit de noi a fost “în primul rând calitate” şi arbitrii aleşi reprezintă cel mai înalt nivel de arbitraj din lume”, a declarat preşedintele Comisiei Arbitrilor FIFA, Pierluigi Collina, citat de News.ro.

Potrivit FRF, Istvan Kovacs este primul arbitru de centru din România care prinde lista pentru Mondial după 36 de ani. Ioan Igna a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986. Anterior, Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) oficiaseră jocuri la turnee finale ale Cupei Mondiale. Ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială din Franţa, în 1998.

Istvan Kovacs a fost delegat în acest sezon la finala Conference League dintre AS Roma şi Feyenoord, pe care o va arbitra la Tirana, pe 25 mai, după ce a condus şi turul semifinalelor Champions League dintre Manchester City şi Real Madrid (4-3).

Cupa Mondială din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri