Caută
Close this search box.

Lukașenko: Simt că această operațiune s-a lungit. Ce spune dictatorul despre armele nucleare

Lukaşenko

Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukașenko, spune că nu s-a așteptat ca războiul din Ucraina să dureze atât de mult și pretinde că a „făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l opri”, dar că Ucraina „a provocat” Rusia, relatează Euronews, citând un interviu pe care Lukașenko l-a acordat AP.

Lukașenko, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, a apărat invazia lansată de Rusia împotriva Ucrainei, dar a spus că nu s-a așteptat „să dureze atât de mult”.

„Nu sunt suficient de implicat în această problemă ca să spun dacă totul merge conform planului, așa cum spun rușii sau cum o simt eu. Vreau să subliniez încă o dată – eu simt că această operațiune s-a lungit”, a spus Lukașenko într-un interviu de aproape o oră și jumătate, la Minsk, potrivit Digi24.

Lukașenko susține, de asemenea, că Ucraina „a provocat” Rusia și a insistat că Belarusul „susține pacea”.

„În mod categoric, noi nu acceptăm niciun război. Am făcut și facem tot ce putem acum ca să nu avem război. Datorită subsemnatului, mie adică, au început negocierile între Ucraina și Rusia”, a spus dictatorul bielorus.

Lukașenko a mai spus că folosirea armelor nucleare în conflict ar fi „inacceptabilă”, dar că nu știe dacă Rusia are vreun astfel de plan.

„Nu doar că ar fi folosirea armelor nucleare inacceptabilă, pentru că este chiar lângă noi, noi nu suntem dincolo de ocean precum SUA.

Ar fi inacceptabilă și pentru că ar putea să arunce planeta de pe orbită cine știe unde. Dacă Rusia este sau nu capabilă de așa ceva – asta e o întrebare pe care trebuie să o puneți conducerii rusești”, a mai spus Lukașenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri