Caută
Close this search box.

Miniștrii de externe din G7 au pe agendă securitatea alimentară şi situaţia Republicii Moldova

g7

Miniştrii de externe ai G7 se întâlnesc, vineri, în Germania, iar securitatea alimentară şi situaţia Republicii Moldova se află pe agenda discuțiilor, în contextul în care războiul dintre Rusia şi Ucraina ameninţă să destabilizeze şi Moldova, relatează Reuters.

Preocupările legate de securitatea alimentară vor domina reuniunea anuală a miniştrilor de externe din G7, grupul celor mai industrializate state. La reuniunea din staţiunea Weissenhaus de la Marea Baltică participă şi şefii diplomaţiilor din Ucraina şi Republica Moldova, colegii lor din cele mai dezvoltate state occidentale urmând să-şi reafirme sprijinul faţă de cele două ţări exsovietice.

Discuţiile vor fi dominate de Ucraina şi problema gestionării consecinţelor unui conflict care s-ar putea prelungi luni la rând sau chiar mai mult.

Războiul din Ucraina a dus la creşterea preţurilor pe plan global la cereale, ulei alimentar, combustibil şi îngrăşăminte, iar agenţiile ONU avertizează că aceste creşteri vor agrava criza alimentară, mai ales în Africa, menţionează Reuters, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri