Caută
Close this search box.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, vrea ca marii operatori de cablu, ce deţin şi posturi TV, să poată fi obligaţi de CNA să renunţe la una dintre activităţi

lucian romaşcanu

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, senator PSD, propune, printr-un amendament la un proiect de modificare a Legii audiovizualului, iniţiat de Guvernul Cîţu, ca operatorii de cablu care deţin putere semnificativă, pe pieţe aflate în strânsă legătură, consolidându-şi astfel puterea de piaţă, să poată fi obligaţi prin decizie a CNA să opteze pentru păstrarea activităţii doar pe una dintre pieţe.

Proiectul de lege a fost iniţiat de Guvernul Cîţu, cu titulatura „Lege pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr, 39/2005 privind cinematografia”, scopul declarat fiind, conform expunerii de motive, „transpunerea Directivei nr. nr. 1808 din 14 noiembrie 2018 de modificare a Directivei 2010/13/UE privind coordonarea anumitor dispoziţii stabilite prin acte cu putere de lege sau acte administrative în cadrul statelor membre cu privire la furnizarea de servicii media audiovizuale (Directiva serviciilor media audiovizuale) având în vedere evoluţia realităţilor pieţei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri