Caută
Close this search box.

OUG privind voucherele de 50 de euro pentru populaţia vulnerabilă

oug

Guvernul are, luni, pe ordinea de zi a şedinţei, un proiect de Ordonanţă privind acordarea de vouchere pentru populaţia vulnerabilă. Măsura este cuprinsă în pachetul economico-social „Sprijin pentru România”, adoptat recent de Executivul Ciucă.

Pe agenda şedinţei de Guvern se află un proiect de OUG, privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă, suportate parţial din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.

Vineri, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, declara despre voucherele pentru populaţie că proiectul e pe circuitul de avizare, iar valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei, fiind 2,8 milioane persoane care vor beneficia de acest sprijin. Distribuirea cardurilor va începe la 1 iunie, a mai spus ministrul, conform News.ro.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la sediul partidului, despre voucherele pentru persoanele vulnerabile, în valoare de 50 de euro, că în mod categoric, se vor primi aceste vouchere de la 1 iunie de către populaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri