Un număr de 126 de şcoli vor primi finanţare pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare, în baza unei hotărâri de Guvern, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Este vorba de şcolile care au grupuri sanitare neconforme. Prin finanţarea alocată astăzi de Guvernul României, un număr de 126 de şcoli, nominalizate, vor primi finanţare pentru a elimina această problemă a grupurilor sanitare neconforme. 126 de şcoli în care învaţă 138.400 de elevi„, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a menţionat că este vorba despre unităţi de învăţământ mici, cu un număr mediu de 145 de elevi.

În cazul în care autorităţile locale, care vor avea deîndată după aprobarea hotărârii de guvern în bugete aceste sume – este vorba de o sumă medie de 85.000 de lei per şcoală, doar pentru a asigura conformitatea grupurilor sanitare, o sumă care exclude cheltuielile ocazionate de branşamente la apă potabilă şi canalizare, acestea provin din bugetele autorităţilor locale – dacă această sumă va fi folosită (…) vom elimina în scurt timp total această problemă care trenează de mult timp în sistemul de educaţie românesc: grupuri sanitare neconforme„, a spus ministrul.

Citește și: Câștigătorii celei de-a XVI-a ediții IPIFF premiați la gala de la Teatrul Odeon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here