Caută
Close this search box.

Peste 660 de persoane au fost ucise, de la începutul războiului în Ucraina, de forţele ruse în regiunea Harkov

Peste 660 de persoane au fost ucise, de la începutul războiului, de forţele ruse în regiunea Harkov din Nord-Estul Ucrainei, a declarat, pentru AGRPRES, şeful Departamentului Comunicaţii al Poliţiei Regiunii Harkov, Olena Baranik.

Din cele 668 de victime, 29 sunt copii. Cele mai multe victime au fost înregistrate în localităţile care s-au aflat, până de curând, sub ocupaţia armatei ruse.

Noi doar documentăm crimele, după care toate materialele sunt preluate de serviciul secret al Ucrainei sau de Procuratură. Ei deschid dosare penale. Ultima locaţie unde am lucrat cu angajaţii Poliţiei este Vilhivka, care a fost eliberată şi noi am cadavre îngropate în curţile caselor. Au fost trei oameni care au fost împuşcaţi dintr-un tanc rusesc, lucruri pe care ni le-au comunicat martorii oculari, oameni care au reuşit să supravieţuiască„, a afirmat Olena Baranik.

Oraşul Harkov, al doilea ca mărime al Ucrainei, are o populaţie de aproximativ 1,5 milioane de persoane, dar după declanşarea războiului, aproximativ un milion ar fi părăsit localitatea.

Mulţi dintre refugiaţi intenţionează să revină acasă, după ce ofensiva armatei ucraineană a reuşit să împingă forţele ruse la peste 40 de kilometri de Harkov.

Cu toate acestea, autorităţile atrag atenţia că, deocamdată, nu este cazul ca populaţia să revină la domiciliu.

„În acest moment, atât conducerea Administraţiei Militare Regionale, cât şi Primăria, şi primarul oraşului, dar şi şeful Poliţiei Regionale, Volodimir Timoşko, le atrage agenţia locuitorilor să nu se întoarcă în raioane şi oraş. Oraşul, slavă Domnului, nu a fost ocupat. Cel mai important este că militarii ruşi lasă după ei multe teritorii minate. Minele şi grenadele sunt ascunse şi în jucării, şi în frigidere. Avem nevoie de timp ca specialiştii în domeniu să se ocupe de deminare. Numai după această etapă, lumea se va putea întoarce acasă”, a mai afirmat oficialul Poliţiei din Harkov.

În oraşul Harkov au fost bombardate sediile mai multor instituţii publice, printre care şi cele ale Administraţiei Regionale Militare, ale Securităţii, dar şi unităţi de învăţământ, clădiri private din centrul istoric, în timp ce la periferie au fost lovite de artileria rusă numeroase blocuri de locuinţe, case sau spaţii comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri